Pirni-šokolaadimuffinid (gluteenivaba)

3 muna
75 ml keefirit
60 g võid
60 g rafineerimata suhkrut
2 tl vaniljepastat
50 g riisijahu
75 g maisijahu
75 g kaerajahu (mina asendasin toortatrajahuga)
50 g kaerahelbeid
1,5 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2-3 pirni (võib teha ka õuntega)
60 g tumedat šokolaadi

Soovitan lisada kaneeli või kardemoni vms, kuna minu meelest jäi veidi maitsekusest puudu.

Peale raputamiseks natuke kookoshelbeid


  • Sega omavahel kõik jahud, küpsetuspulber ja sool.
  • Sulata või.
  • Vahusta munad suhkruga, lisa keefir, vanill ja jahtunud sulavõi.
  • Haki pirnid väikesteks kuubikuteks ja tükelda ka šokolaad.
  • Lisa munasegule jahusegu, õuna- ja šokolaaditükid.
  • Sega kõik ühtlaseks tainaks.
  • Jaota tainas silikoonist muffinipesadesse või pabervormidega kaetud muffinivormi.
  • Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit kuni muffinid on mõnusalt pontsakaks ja kuldseks kerkinud.


Originaalretsepti vaata siit by Merilin Taimre. 

Comments