Wednesday, January 20, 2016

Kana-riisi-juurviljavorm

Katsetasin eile Toidutarest leitud retsepti.

Neljale
4 porgandit
700 g lillkapsast
300 g herneid (kasutasin konserveeritud herneid)
Tükike võid
300 g kanafileed
200 g riivjuustu
2 dl riisi (kasutasin täisterariisi)
2 dl valget veini
Karri
3 dl kohvikoort 10%
2 spl maisitärklist
Kaunistuseks hakitud peterselli (mina ei kasutanud)

  • Koori ja viiluta porgandid, tükelda lillkapsas õisikuteks. Auruta köögiviljad peaaegu pehmeks. Minul aurutajat pole, seega keetsin pehmeks. 
  • Tükelda kanafilee kuubikuteks ja prae võis läbi. Maitsesta soola, pipra ja karriga. kalla kana juurde vein ja kuumuta 4-5 min kuni alkohol on aurustunud. Vein ise peaks pannile alles jääma. 
  • Määri ahjuvorm võiga ja tõsta selle põhjale riis. Mina riisi eelnevalt ei keetnud ning see jäi selline krõmpsuv, kuid mind otseselt see ei häirinud. Järgmine kord ma keedaks riisi pehmeks. Pärast riisi tõsta vormi kana, köögiviljad ja herned. 
  • Sega kohvikoor maisitärklisega ning kalla vormi. Raputa peale riivjuust.
  • Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit. Ilmselt kui riis on eelnevalt keedetud, piisab ka 25-30minutilisest ahjus hoidmisest. Kasutasin vormi suurusega 30 cm x 21 cm.
Kokkuvõttes oli hea roog :)

P.S Lillkapsas juustuga on väga hea!

No comments:

Post a Comment