1 suurem brokoli
6 kartulit
2 muna
1 dl piima
200 g riivjuustu
sool
pipar
Megalihtne ja hea vorm!
1. Koori kartulid ja lõika neljaks. Suuremad kartulid lõika kuueks.
2. Pese brokoli ja eralda õisikud.
3. Kuumuta potis vesi keema. Maitsesta pisut soolaga.
4. Lisa kartulid vette ja keeda 15 minutit.
5. Lisa brokoli ja keeda veel 5 minutit.
6. Nõruta köögiviljad ning tõsta vormi.
7. Klopi munad lahti, sega hulka piim. Maitsesta soola ja pipraga.
8. Vala munapiim köögiviljadele.
9. Raputa peale riivjuust.
10. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni juust on kuldne.
Brokoli teeb silmad ette kõikidele teistele kapsalistele oma kaaliumi-, magneesiumi- ja rauasisalduse poolest. Brokoli sisaldab palju vitamiine ja mineraale, kuid kõige silmapaistvamaks võib pidada selle tumerohelise köögivilja C-vitamiini sisaldust. Peale selle sisaldab brokoli ka D-vitamiini, kaltsiumi ja K-vitamiini. Kindlasti võiks brokoli olla meie igapäevases menüüs, sest see on kõhule hea ja kergesti seeditav. Brokoli on vähese kiudainesisaldusega ja seetõttu sobib eriti hästi näiteks mao- ja soolehaigusi põdevatele inimestele. Samuti sobib ideaalselt menüüsse, kui on soov kaalust alla võtta, sest brokoli hoiab kõhu pikalt täis, sisaldab vähe kaloreid ja hulganisti kasulikke aineid meie kehale.
Head isu!
6 kartulit
2 muna
1 dl piima
200 g riivjuustu
sool
pipar
Megalihtne ja hea vorm!
1. Koori kartulid ja lõika neljaks. Suuremad kartulid lõika kuueks.
2. Pese brokoli ja eralda õisikud.
3. Kuumuta potis vesi keema. Maitsesta pisut soolaga.
4. Lisa kartulid vette ja keeda 15 minutit.
5. Lisa brokoli ja keeda veel 5 minutit.
6. Nõruta köögiviljad ning tõsta vormi.
7. Klopi munad lahti, sega hulka piim. Maitsesta soola ja pipraga.
8. Vala munapiim köögiviljadele.
9. Raputa peale riivjuust.
10. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni juust on kuldne.
Brokoli teeb silmad ette kõikidele teistele kapsalistele oma kaaliumi-, magneesiumi- ja rauasisalduse poolest. Brokoli sisaldab palju vitamiine ja mineraale, kuid kõige silmapaistvamaks võib pidada selle tumerohelise köögivilja C-vitamiini sisaldust. Peale selle sisaldab brokoli ka D-vitamiini, kaltsiumi ja K-vitamiini. Kindlasti võiks brokoli olla meie igapäevases menüüs, sest see on kõhule hea ja kergesti seeditav. Brokoli on vähese kiudainesisaldusega ja seetõttu sobib eriti hästi näiteks mao- ja soolehaigusi põdevatele inimestele. Samuti sobib ideaalselt menüüsse, kui on soov kaalust alla võtta, sest brokoli hoiab kõhu pikalt täis, sisaldab vähe kaloreid ja hulganisti kasulikke aineid meie kehale.
Head isu!
Comments
Post a Comment