Köögiviljarisoto

Vaja läheb:
250 g risotoriisi
900 ml vett
25 g või
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 suvikõrvits
2 paprikat
1,5 köögiviljapuljongikuubikut
1 klaas valget veini
sool
pipar
parmesan

Kogusest jätkub umbes neljale inimesele.

  • Puhasta küüslauk ja sibul, haki peenikeseks.
  • Võta keev vesi ja sega sinna puljong. 
  • Kuumuta pannil või ja prae sibul ning küüslauk klaasjaks. Lisa pannile riis ning sega pidevalt. 
  • Vala pannile vein ning oota, kuni riis selle endasse tõmbab.
  • Hakka kulbi kaupa lisama puljongit, ise pidevalt segades. Hauta riisi 30 min. Selleks ajaks peaks ka vesi olema kadunud.
  • Haki suvikõrvits ja paprika, lisa need pannile umbes 10 min enne riisi valmimist. 
  • Vajadusel lisa soola ja pipart. 
Serveeri riivitud parmesaniga.

Mulle igatahes väga meeldib! Retsepti sain sõbranna emalt. 

Comments