Selle imetoreda retsepti leidsin Toidutarest, autoriks on Lia Virkus ning see on saanud üheks mu lemmikuks roaks.
400 g veisehakkliha
400 g kartulit
400 g kõrvitsat
2 dl konserveeritud maisi
1 tl Cayenne'i pipart
1 sibul
1 tl riivitud muskaatpähklit
2 dl rõõska koort
2 dl köögiviljapuljongit
100 g riivitud juustu
1. Koori kartulid ja kõrvits ning lõika tikkudeks. Koori sibul ja tükelda.
2. Kuumuta sibulat pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga. Mina Cayenne'i pipart ei kasuta, kuid panen hoopis hakklihamaitseainet.
3. Sega suures nõus hakkliha kartuli, nõrutatud maisi ja kõrvitsaga ning maitsesta muskaatpähkliga.
4. Kalla segu vormi ning lisa puljong ja koor. Puista peale riivjuust. Mina kasutan köögiviljapuljongikuubikut, mille lahustan 2 dl kuumas vees ja kallan selle vormi.
5. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kartul on pehme. Puista peale hakitud ürte ja tõsta lauale.
Kasutasin vormi suurusega 30 cm x 21 cm.
400 g veisehakkliha
400 g kartulit
400 g kõrvitsat
2 dl konserveeritud maisi
1 tl Cayenne'i pipart
1 sibul
1 tl riivitud muskaatpähklit
2 dl rõõska koort
2 dl köögiviljapuljongit
100 g riivitud juustu
1. Koori kartulid ja kõrvits ning lõika tikkudeks. Koori sibul ja tükelda.
2. Kuumuta sibulat pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga. Mina Cayenne'i pipart ei kasuta, kuid panen hoopis hakklihamaitseainet.
3. Sega suures nõus hakkliha kartuli, nõrutatud maisi ja kõrvitsaga ning maitsesta muskaatpähkliga.
4. Kalla segu vormi ning lisa puljong ja koor. Puista peale riivjuust. Mina kasutan köögiviljapuljongikuubikut, mille lahustan 2 dl kuumas vees ja kallan selle vormi.
5. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kartul on pehme. Puista peale hakitud ürte ja tõsta lauale.
Kasutasin vormi suurusega 30 cm x 21 cm.
Comments
Post a Comment