Täna katsetasin Angelica Udekülli suvikõrvitsavormi. Kokkuvõtteks võin öelda, et see on selline huvitav kerge toit. Hea vaheldus nt toekale lihale.
2 keskmist suvikõrvitsat
4 küüslauguküünt
2 suurt tomatit
Vahemere ürdisegu
2 sibulat
sool
kitsejuust
1. Viiluta köögiviljad viiludeks, maitsesta soola ja pipraga.
2. Lao viilud kihiti küpsetusvormi – esimene kiht on suvikõrvits, siis sibul ja küüslauk, seejärel tomat, kitsejuust, ürdisegu ja kõige pealmiseks kihiks taas suvikõrvits.
3. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Kasutasin 110 g kitsejuustu, aga ilmselt oleks parem, kui seda oleks rohkem, umbes 220 g. :)
Minu kasutatud vormi suurus on 26 cm x 19 cm .
Märkus retsepti autorilt: Roog maitseb hästi nii sooja kui ka külmana süües. Külmana võid seda kasutada ka võileivakattena, lisades süües veel ühe viilu kitsejuustu või kasutades kitsejuustumääret. Kui kodus on basiilikut ja tüümiani, ei ole valmissegu vajagi.
2 keskmist suvikõrvitsat
4 küüslauguküünt
2 suurt tomatit
Vahemere ürdisegu
2 sibulat
sool
kitsejuust
1. Viiluta köögiviljad viiludeks, maitsesta soola ja pipraga.
2. Lao viilud kihiti küpsetusvormi – esimene kiht on suvikõrvits, siis sibul ja küüslauk, seejärel tomat, kitsejuust, ürdisegu ja kõige pealmiseks kihiks taas suvikõrvits.
3. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Kasutasin 110 g kitsejuustu, aga ilmselt oleks parem, kui seda oleks rohkem, umbes 220 g. :)
Minu kasutatud vormi suurus on 26 cm x 19 cm .
Märkus retsepti autorilt: Roog maitseb hästi nii sooja kui ka külmana süües. Külmana võid seda kasutada ka võileivakattena, lisades süües veel ühe viilu kitsejuustu või kasutades kitsejuustumääret. Kui kodus on basiilikut ja tüümiani, ei ole valmissegu vajagi.
Comments
Post a Comment