Saturday, January 9, 2016

Täiuslikud ülepanni pannkoogid

Alustasin laupäeva pannkookidega. Tundub lihtne asi olevat, kuid tegelikult  ma doseerisin mitu aastat koostisaineid täiesti umbes ning alati ei pruukinud pannkook tulla välja ka kui pannkook.

Lõpuks sain ühe sõbra sõbralt vms kuskilt teada ühe hea valemi, milleks on 5-4-3 ehk

500 ml piima
400 g jahu (mina mõõdan sama mõõtekannuga ehk milliliitrites ka jahu)
3 muna

  • Mikserda kõik segamini, sega hulka natuke soola ja suhkrut.  
  • Pann hoia keskmisel kuumusel, väga tihti tuleb lisada õli, võiks öelda, et lausa üle koogi.
  • Pannkooki võid keerata, kui tainas on tõmbunud kollakaks ja ei ole enam vedel. Nii tuleb ilus kollane koogike.

    5-4-3 kogusest tuleb umbes 900 ml tainast ja paras portsjon pannkooke. 

    Serveerimisvõimalusi on palju: moos, mesi, jäätis, kondenspiim, kohupiimapasta, puuviljad jne.



No comments:

Post a Comment