Monday, February 1, 2016

Viineri- ja porgandipirukad

Tainas: 
  • 50 g pärmi
  • 500 ml piima või vett
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 2 muna 
  • 200 g võid
  • 1 kg jahu
Täidis 1 :
  • 300 g viinereid 
Täidis 2: 
  • 3-4 tk keedetud porgandit
  • 1 tk sibul
  • 1 spl jahu 
  • 3 spl hapukoort 
  • 2 keedetud muna 
  • sool
  • pipar
Taigna valmistamine: 
Hõõru pärm suhkruga vedelaks, vala peale leige piim või vesi. Lisa munad ning või, sega ühtlaseks. Seejärel lisa soolaga segatud jahu. Sega taigen lusikaga ühtlaseks massiks. Kui segada ei jaksa, siis sõtku kuniks taigen lööb kausi ääretest lahti. Kata rätikuga. Jäta umbes 45-60 minutiks kerkima.

Porganditäidise valmistamine: 
Riivi keedetud porgandid jämedal riivil või suru kahvliga puruks. Peeneks hakitud sibul prae koos jahuga võis läbi, lisa hapukoor, sega. Nüüd lisa porgand ja maitseained, kuumuta täidis läbi. Sega juurde hakitud muna ja kontrolli maitset. Vajadusel lisa juurde soola või pipart. 

Pirukate valmistamine:
Rulli tainas õhukeseks ning lõika ruudukujulisteks sektoriteks. Aseta igale sektorile viiner ning tõsta kaks ristiolevat nurka üle viineri. Kui soovid, võid teha ka teisi kujundeid ja teistmoodi. Peaset viiner kuidagi taigna sees on ja seal ka püsib. Enne ahju panemist määri pirukatele pintsliga muna-piimasegu. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Samamoodi tee ka porganditäidise korral. 

Sellest kogusest saab umbes neli ahjuplaaditäit pirukaid.






No comments:

Post a Comment