Vokiroog kana ja Hiina kapsaga

Kogused on mõeldud korraliku pannitäie jaoks, jätkub umbes kuuele inimesele.

250 g Aasiapäraseid nuudleid 
(vast sobib ka tavaline spagett) 
450 g kanafileed
1 porgand 
1 sibul
2 cm jupp ingverit 
600 g Hiina kapsast 
3 tl sojakastet 
3 tl magusat tšillikastet 
sool
pipar
kurkum või kanamaitseaine 

1. Valmista nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele, nõruta ja jäta ootele. Soovi korral lõika need kääridega lühemaks, nii on mugavam süüa.

2. Valmista ette kõik toiduained ja tõsta pliidi kõrvale oma järge ootama. Lõika kanafileed ribadeks. Koori ja lõika porgand peenikesteks pulgakesteks. Tükelda sibul (lõika mõlemad otsad maha, siis pikuti pooleks ja poolikud pikkupidi neljaks sektoriks). Ribasta Hiina kapsas. Koori ning riivi ingver.

3. Kuumuta vokkpannil või tavalisel suurel sügaval pannil õli. Tõsta pannile kanaribad ja prae segades, kuni need muutuvad roosast valgeks. Maitsesta kurkumi või kanamaitseainega. Soovi korral lisa soola ja pipart. Lisa porgand, sibul ja ingver, voki segades veel 3 minutit. Lisa Hiina kapsas, sega. Kui Hiina kapsas on kuumuses "kokku kukkunud", lisa ka soja- ning tšillikaste.

4. Vähenda kuumust, vala pannile nuudlid, sega kana-köögiviljaseguga läbi, kata pann kaanega ja lase 5 minutit haududa.

5. Serveerimisel raputa roale hakitud rohelist sibulat.

Head isu!

Comments