Frikadellisupp

See frikadellisupi versioon on ajast, kui ma veel eriti süüa teha ei osanud. Seega olen kasutanud enamasti külmutatud ja valmis koostisosi. Samuti ei kasuta ma enam puljongikuubikuid. Küll aga on selline supi valmistusviis lihtne ja kiire, kuid tervislikuma ja gluteenivabade frikadellidega supiversiooni leiab siit.

Vaja läheb:
1,2 liitrit vett
5 keskmist kartulit
200 g külmutatud porgand, mais, hernes (nt bränd Härmavili või Maahärra)
150 g mini-frikadelle  (Mulle meeldib kasutada minisid, aga kui meeldib, siis tavalised frikadellid on ka OK.)
1,5 köögiviljapuljongikuubikut
till
sool

Kogus: u 2,5 liitrit, korralik potitäis.

Pane vesi potti ja pott tulele. Koori kartulid, haki suupärasteks tükkideks. Lisa potti. Kui vesi keema läheb, siis keeda u 10 minutit. Seejärel lisa külmutatud viljad ja frikadellid. Lisa puljongikuubik ja maitse, kas oleks vaja lisada ka soola. Kui maitse on liiga tugev, lisa vett. Kui maitset on juurde vaja, lisa soola. Keeda 5-7 minutit. Lisa mõni näpuotsatäis hakitud tilli. Valmis!


Kasutasin umbes 3-liitrist potti.

Comments