Wednesday, March 30, 2016

Hakklihalasanje

Hakklihakaste
500 g hakkliha
2 hakitud sibulat
1 riivitud porgand
1 kimp hakitud peterselli
400 g purustatud tomatit
1 puljongikuubik
2 dl vett
soola ja pipart
1 tl pune

Juustukaste 
50 g võid
60 g nisu- või tatrajahu (1 dl)
1 l piima
soola ja pipart
100 g riivitud juustu (2 dl)

Peale panemiseks riivitud juustu u 100 g
Lasanjeplaadid 

Hakklihakaste: Pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid ja vesi koos puljongikuubikuga. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10-15 minutit, maitsesta punega.

Juustukaste: Sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5-6 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.

Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda 2-3 korda, kuni toiduained on otsas. Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.

Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata.

Retsept pärineb Nami.Namist.

No comments:

Post a Comment