1 tass kaerahelbeid
1/2 tass leotatud datleid
3 spl kuhjaga maapähklivõid
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
näputäis meresoola
Kui kasutada väikest vormi, siis saaks paksemad ja "batoonikujulised" batoonid, mina aga silusin taigna keset ahjuplaati ning hiljem lõikasin sellest ruudud.
1/2 tass leotatud datleid
3 spl kuhjaga maapähklivõid
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
näputäis meresoola
- Leota datleid kuumas vees u 10 minutit. Jäta leovesi alles.
- Pane kõik koostisained köögikombaini ning mikserda kuni moodustub tükiline taignataoline mass. Kui taigen on liiga kuiv ja ei taha hästi ringi käia, siis lisa natuke leovett.
- Veendu, et segu üle ei mikserdaks, kuna batoon peaks olema üpriski tükiline.
- Suru taigen väiksesse küpsetuspaberiga kaetud vormi (mina kasutasin ahjuplaati) ning aseta tunniks sügavkülma või küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit (kasutasin küpsetamismeetodit).
- Lõika sobilikeks tükkideks ja NAUDI!
Kui kasutada väikest vormi, siis saaks paksemad ja "batoonikujulised" batoonid, mina aga silusin taigna keset ahjuplaati ning hiljem lõikasin sellest ruudud.
Comments
Post a Comment