Proovisin toitumisnõustaja Kadrilt saadud retsepti. Tulemus on väga hea, soovitan!
3 muna
150 g suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
veidi soola
200 g punaseid läätsi
20 g kakaopulbrit (nt Vilma oma või toorkakao)
vaniljet natuke
10 g küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappe segu (täiendus Kadri Põlderilt, kuid ise kasutasin küpsetuspulbrit)
100 g võid või 2,5-3 spl kookosõli (täiendus Kadri Põlderilt, kuid ise kasutasin võid)
50 g tumedat šokolaadi
Serveerimiseks võib kasutada tumedat šokolaadi, hapukat moosi, tuhksuhkrut vms.
Mina panin peale šokolaadilaastud, mis sain noaga šokolaadilt tõmmates.
NB! Tainas tuleb vedel, jahuga seda paksendada ei ole vaja!
150 g suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
veidi soola
200 g punaseid läätsi
20 g kakaopulbrit (nt Vilma oma või toorkakao)
vaniljet natuke
10 g küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappe segu (täiendus Kadri Põlderilt, kuid ise kasutasin küpsetuspulbrit)
100 g võid või 2,5-3 spl kookosõli (täiendus Kadri Põlderilt, kuid ise kasutasin võid)
50 g tumedat šokolaadi
Serveerimiseks võib kasutada tumedat šokolaadi, hapukat moosi, tuhksuhkrut vms.
Mina panin peale šokolaadilaastud, mis sain noaga šokolaadilt tõmmates.
NB! Tainas tuleb vedel, jahuga seda paksendada ei ole vaja!
- Keeda läätsed pehmeks (u 10-15 min).
- Pane kõik koostisained (v.a šokolaad) köögikombaini või blenderisse ja püreesta.
- Haki šokolaad ja sega pool sellest püreemassi hulka.
- Vala tainas lahtikäivasse koogivormi ja puista peale ülejäänud šokolaad. Kasutasin koogivormi, mille läbimõõt on 23 cm.
- Küpseta 190-kraadises ahjus 30-40 minutit.
- Enne serveerimist tuleb kooki jahutada, kuna tainas on alguses üpriski habras.
Comments
Post a Comment