Tuesday, April 12, 2016

Jahuvaba šokolaadi-läätsekook

Proovisin toitumisnõustaja Kadrilt saadud retsepti. Tulemus on väga hea, soovitan!


3 muna
150 g suhkrut (kasutasin rafineerimata roosuhkrut)
veidi soola
200 g punaseid läätsi
20 g kakaopulbrit (nt Vilma oma või toorkakao)
vaniljet natuke
10 g küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappe segu (täiendus Kadri Põlderilt, kuid ise kasutasin küpsetuspulbrit)
100 g võid või 2,5-3 spl kookosõli (täiendus Kadri Põlderilt, kuid ise kasutasin võid)
50 g tumedat šokolaadi

Serveerimiseks võib kasutada tumedat šokolaadi, hapukat moosi, tuhksuhkrut vms.
Mina panin peale šokolaadilaastud, mis sain noaga šokolaadilt tõmmates.

NB! Tainas tuleb vedel, jahuga seda paksendada ei ole vaja!

  • Keeda läätsed pehmeks (u 10-15 min).
  • Pane kõik koostisained (v.a šokolaad) köögikombaini või blenderisse ja püreesta.
  • Haki šokolaad ja sega pool sellest püreemassi hulka. 
  • Vala tainas lahtikäivasse koogivormi ja puista peale ülejäänud šokolaad. Kasutasin koogivormi, mille läbimõõt on 23 cm.
  • Küpseta 190-kraadises ahjus 30-40 minutit. 
  • Enne serveerimist tuleb kooki jahutada, kuna tainas on alguses üpriski habras.  
Algretsept pärineb M. Vesingi raamatust "Gluteenivabad toidud". Täiendused on teinud Kadri Põlder.

No comments:

Post a Comment