Kaalikapüreesupp

50 g võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 kaalikas
2 porgandit
1 peotäis värsket tüümiani
1liiter köögiviljapuljongit
2 dl rõõska koort või kookospiima (kreemjas, mitte vedel piim)
sool
pipar
kaneel
jahvatataud muskaatpähkel

1. Sulata poti põhjas või. Hauta tasasel tulel võis sibulat ning küüslauku umbes kümme minutit. Lisa tükeldatud kaalikas, porgand ja tüümian ning hauta veel mõned minutid. Kalla peale kuum puljong ning lase keema tõusta. Keeda väikesel kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed.

2. Püreesta supp saumikseriga. Lisa rõõsk koor või kookospiim (ise kasutasin kookospiima) ja kuumuta supp veel kord läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa näpuotsatäis kaneeli ja muskaati.

3. Serveerimisel võid lisada veel täiendavalt koort, röstitud kõrvitsaseemneid ja värskeid tüümianilehti.

Supp on mõnusalt kreemjas ja huvitava maitsekooslusega! 

Retsepti autor on Tuuli Mathisen/toidutare.

Comments