Sunday, April 24, 2016

Kevadrullid

Riisipaber
1 porgand
1 väike kurk
1/2 avokaadot
Salatilehed
Mõned krevetid või muu kala
3-4 vutimuna
Natuke riisinuudleid
Serveeri koos sojakastmega

  • Keeda riisinuudlid vastavalt pakilolevale juhisele. 
  • Keeda vutimune u 2 minutit.
  • Valmista krevetid või muu kala (hauta, keeda, küpseta ahjus vms, minul oli turult ostetud suitsutatud latikas)
  • Keeda natuke porgandit, aga mitte pehmeks. Porgand peaks jääma krõmpsuv. 
  • Lõika kurgist, avokaadost ja porgandist pikuti viilud. Haki kala ja munad väiksemateks tükkideks ning rebi salatilehtest väiksemad tükid.
  • Pane kõik asjad omale valmis, et oleks mugav rulle hakata tegema. 
  • Kasta riisipaber sooja vette ja siis aseta see lauale või puidust alusele. Laota ühte äärde igast koostisosast üks komponent ja siis hakka seda sisse pakkima. Hea juhis koos piltidega on siin: http://umami.ee/teeme-umami-ee-blogi-avamise-puhul-samm-sammult-kevadrulle/
Minu esimese katsetuse kohta olid need üllatavalt maitsvad. Teeks järgmine kordki. Pakis oli u 20 riisipaberit, kuid nii palju ei jaksanud teha. Kokku tegin umbes 12 rulli :)

Kogu vajaminev kraam: kala, porgandit, kurki, nuudleid ja lehtsalatit jäi ülegi.

No comments:

Post a Comment