Monday, April 25, 2016

Kitcheree

100 g mungubasid
100 g basmati riisi
1 porgand
1/2 suurest sibulast
2 küüslauguküünt
2 cm jupp ingverit
1/2 tl kurkumit
1/2 tl musta pipart
1/2 tl kuivatatud tšillipipart
1/2 tl garam masala maitseainet
1/2 tl vürtsköömneid
vesi
sool
või

Loputa riisi ja ube. Võta umbes 500 ml vett. Keeda ube umbes 10 minutit, lisa riis ja keeda veel 30 minutit. Kui veetase läheb vahepeal liiga madalaks, siis lisa vett juurde. Jälgi, et vett oleks piisavalt. Kuumuta vahepeal pannil või, lisa hakitud sibul, küüslauk ja ingver. Ma riivisin ingverit. Küüslaugu hakkimisel kasutasin küüslaugupressi. Kuumuta neid minutikene ja lisa siis riisi-ubade juurde. Koori ja haki porgand ning lisa riisi hulka. Lisa maitseained ja hauta madalal kuumusel edasi. Tulemus on üpriski vürtsikas.

Kogus: 4-6 inimesele

Kitcheree on kosutav ja raviv igasuguste kõhuhädade ja muude viiruste korral. See annab organismile kõik vajalikud toitained ja on samas väga kergesti seeditav. Kitcheree tasakaalustab kõiki kolme doshat (Ayurveda meditsiini kohaselt on inimene terve siis, kui kolm organismi põhivedelikku ehk doshat: Vata, Pitta ja Kapha on tasakaalus). Kitchereed soovitatakse kaalu langetamiseks ning paljude tervise- ja seedimishädade raviks.  Annab elujõudu ja vastupidavust, soovitatakse haiguste ennetamiseks ja neist taastumise ajal. Kitcheree puhastab seedesüsteemi ja viib kehast välja kogunenud šlakid, mürgid, jääkained. Loe lisa: http://kundalini.ee/kitcheree-ehk-mungoad-ja-riis-koos-koogiviljadega/

No comments:

Post a Comment