Sunday, April 3, 2016

Õunaomlett

 Kogus: kahele

1-2 suur õun
1 spl võid
1 spl pruuni suhkrut
4 muna
1 dl suhkrut
0,75 dl rõõska koort
15 g mandleid
kaneeli

1. Koori õun, eemalda südamik ja lõika õun õhukesteks viiludeks. (Arvan, et kahe õunaga oleks parem.)

2. Kuumuta või pannil. Pane sinna õunaviilud ja pruun suhkur ning prae keskmisel kuumusel 4–6 minutit, kuni õunad on pehmed. Maitsesta kaneeliga.

3. Klopi munad suhkruga lahti ning lisa kohvikoor ja hakitud mandlid. (Mina suhkrut ei pannud, seega maitse jäi suhteliselt naturaalne, kes soovib magusamat, siis pange suhkrut)

4. Vala segu pannile õunte peale, tõsta ahju ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Õuntel on ergutav, stressi vähendav ja unevastane toime.Värsketel õuntel on ka põletiku-, allergia- ja viirustevastane toime. Õun aitab tugevdada immuunsüsteemi ja mõjub hästi närvihaigustele. Õun ergutab maomahla, sapi ja teiste seedenõrede eritumist ja soodustab seega toidu seedimist. Õun on hea maksa, neerude ja põie tööle, nende loiu tegevuse ergutamiseks, eriti tõhus mõju on maksa halvast tööst tingitud närvi- ja nahahaigustele. One apple a day, keeps the doctor away!

Retsep: Pille Enden/toidutare

No comments:

Post a Comment