Tatraga täidetud paprikad

0,5 tl kurkumi
2 porgandit
4-6 tk punast paprikat (olenevalt paprika suurusest)
200 ml tatart (kasutasin toortatart)
100 g toorjuustu (kasutasin Philadephia toorjuustu murulauguga)
150 g tomatipastat

Koori ja riivi porgandid. Keeda tatar valmis. Pane pannile riivitud porgand ja tatar, lisa kurkum. Prae natuke. Lisa toorjuust, tomatipasta ja sega ning täidis ongi valmis. Lõika paprikad pooleks ning pane kaussi ja vala peale kuum vesi, et nad muutuksid pehmeks. Leota mõned sekundid ja siis lisa paprikatesse täidis, vala täidetud paprikate sisse ka natuke vett ja pane ahju 20 minutiks 200 kraadi juurde küpsema.

Serveeri hapukoore ja murulauguga.
Toortatar on B-grupi vitamiinide, asendamatute aminohapete ja mikroelementide sisalduse poolest esimesel kohal võrreldes teiste kõrreliste/teraviljadega. Kõige rohkem on toortatras rauda, vaske ja P-vitamiini. Toortatra valgud on hästi lahustuvad ja omastatavad (kõhus ei teki raskustunnet), toortatras sisalduvad glükoos ja fruktoos annavad mõnusa maitse. Toortatar mõjub ergutavalt, suurendab vastupidavust, puhastab veresooni, reguleerib suhkrusisaldust veres, normaliseerib vererõhku jpm. Loe lisa: Dr R. Raudsik "Energiakriis"

Retsept pärineb tere.eu lehelt.

Comments