Thursday, April 21, 2016

Tervislik frikadellisupp

Kogus: kahele

1 kartul
1 porgand
1 varsselleri vars
1 külmutatud spinati kuul
mõned frikadellid
pool sibulat
sool
pipar
näpuotsatäis kuivatatud basiilikut
näpuotsatäis kuivatatud rosmariini
300 ml vett

Koori kartul ja porgand ning haki suupärasteks tükkideks. Pane kartuli ja porgandi tükid umbes 300 ml veega keema. Lase natuke keeda, umbes 5-10 minutit. Lisa hakitud sibul. Lisa spinati kuul ja hakitud varsseller. Lisa frikadellid. Keeda veel u 5 minutit. Proovi, kas kartul ja porgand on pehmed. Kui supp tundub liiga paks, lisa vett. Lisa näpuotsatäis basiilikut ja rosmariini. Maitsesta soola ja pipraga.

P.S Võimalusel lisa suppi ka eelnevalt keeva veega ülevalatud ja hakitud värskeid kõrvenõgesevõrseid.

Kuidas ise frikadelle teha?
Sega kokku 300 g hakkliha, 1 sibul, 1 spl mandlijahu, 1 muna, sool ja pipar. Vooli väikesed pallikesed. Kui pallikesi jääb üle, siis pane need karpi ja säilita sügavkülmas. 

Just valmis voolitud frikadellid, mis on supi sisse minekuks valmis.

No comments:

Post a Comment