Friday, April 22, 2016

Vahemereline kõrvitsasupp

Kogus on mõeldud umbes kuuele, kui soovid väiksemat portsjonit teha, siis vähenda kõiki koguseid võrdselt.

1 väike kõrvits või muskaatkõrvits
1 kartul, (kooritud, hakitud)
3 tl oliiviõli
4 porgandit (kooritud, hakitud)
2 varsselleri vart
1/2 sibulat (hakitud)
1 tl Himaalaja soola
3 tl värsket hakitud salveid
6 väikest tassi vett
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatataud vürtsköömneid
1/2 tl kurkumit
1/2 tl jahvatataud muskaati
1 väike pakk Santa Maria kookospiima
Serveerimiseks päevalilleseemneid

Lõika kõrvits pooleks, eemalda sisu, küpseta ahjus 200 kraadi juures u 40 minutit. Ahjust võttes jäta kõrvits hetkeks kõrvale. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ning lisa maitseained, tükkideks hakitud porgand, seller, sibul ja kartulitükid. Lisa vesi ja hauta u 10 minutit. Lisa salvei. Hauta kuni porgand ja kartul on pehme. Lisa kõrvits, hauta veel u 5 minutit. Tõsta pott tulelt ja lisa kookospiim. Püreesta saumiksriga.

No comments:

Post a Comment