Banaani-šokolaadikook

150 g võid
1 dl pruuni roosuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappe segu
2 muna
2 küpset banaani
100 g tumedat šokolaadi (70%lise kakao sisaldusega)
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1/2 tl soola
2 dl toortatrajahu

Serveerimiseks: 50 g tumedat šokolaadi, millest noaga tõmmata laastud.

Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga õhuliseks vahuks. Lisa jahtunud sulavõi ja kahvliga purustatud banaanid. (Mina blenderdasin banaanid.) Sega omavahel kuivained (jahu, kaneel, vanillsuhkur, sool ja küpsetuspulber) Küpsetuspulbri asemel kasutasin sooda-sidrunhappesegu. Lisa jahusegu koos hakitud šokolaadiga munavahu hulka. Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ja kalla tainas vormi. (Kasutasin 23 cm läbimõõduga vormi) Küpseta eelsoojendatud 175-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. 

Allikas: RemedyWay

Comments