Jogurtikook vaarikatega

Lihtne jogurtikook, mille valmistamisel pole vaja ahju kasutada. Kook on suviselt jahe ja värske ning naturaalse maitsega, kuna suhkrusisaldus on väike. Vaarikate asemel võib kasutada ka teisi marju.

Põhi
150 g krõbedat müslit šokolaadi ja pähklitega, aga mina kasutasin gluteenivaba müslit mee ja pähklitega, millele hakkisin sisse natuke tumedat šokolaadi.
85 g võid

Täidis
380 g maitsestamata 10%-list jogurtit, mina kasutasin Kreeka jogurtit 
1 küps banaan, mina panin kaks banaani 
50 ml suhkrut, mina panin kaks supilusikatäit pruuni roosuhkrut
10 g želatiini (kiiresti lahustuvat)
200 g vaarikaid (võib panna ka kirsse)

Et suhkrukogust vähendada, kasuta kahte banaani ja siis pane vastavalt maitsele suhkrut.

Valmistamine
Sulata või ja sega see müsliga. Suru müsli koogivormi põhja laiali. 
Valmista ette želatiin (vaata paki peal olevat juhendit, kuna eri toodetel on see erinev). Püreesta (või sõtku kahvliga) banaan. Sega juurde jogurt ja suhkur. Kergelt vispeldades nirista juurde korralikult jahtunud želatiin. Lõpuks sega sisse ka vaarikad (külmutatud marju ei ole vaja eelnevalt sulatada). Vala täidis müslipõhjale ja lase terve öö külmas tarretuda.


Kasutasin 20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.
Retsept pärineb ajakirjast Mari.

Comments