Markiis de Pompadour' salat

1 punane sibul
1 tl pruuni suhkrut
1/3 kl 9%-list äädikat (kasutasin 5%-list õunaäädikat)
2 rohelist õuna
2 muna
3-4 tl sidrunimahla
natuke peterselli
100 g pikantset juustu (kasutasin parmesani juustu)
1 tl sinepit
2 spl hapukoort või maitsestamata jogurtit
näpuotsatäis soola
4 Kreeka pähkli tuuma

Kogus: neljale

1. Viiluta sibul, ributa üle suhkruga ja vala peale kuum äädikas. (Mina panin toasooja äädikat.) Kata sibulakauss kaanega ja lase sibulal 15 minutit tõmmata. Samal ajal võid munad keema panna. Seejärel kurna sibul ja vala külma veega üle.

2. Lõika õunad ribadeks, lisa paar teelusikatäit sidrunimahla ja sega läbi. Lisa õuntele sibul.

3. Eralda keedetud munadelt munavalge ja -kollane. Haki munavalge pudiks ning sega õunte ja sibula juurde. Haki natuke salatisse peterselli ja sega. Lisa juurde jämeda riiviga riivitud juust.

4. Hõõru eraldi kausis munakollased sinepiga, lisa hapukoor, sidrunimahl ja sool. Sega läbi. Vala kaste salatile. Soovi korral sega salat läbi või jäta kaste lihtsalt peale.

5. Rösti pähklid kuival pannil, haki noaga puruks ja riputa salatile.

Retsept pärineb raamatust "Kööginurk. Salatid".

Comments