Thursday, May 26, 2016

Ratatouille ahjus

Seekord katsetasin Prantsusmaa kuulsat ja meile joonisfilmist tuttavat Ratatouille't ahjuroana. Isiklikult arvan, et ahjuroa tegemine on kiirem, kuid maitse poolest on mõlemad üpriski samad. Ahjuroa korral meeldib mulle Ratatouille välimus rohkem kui pajaroa puhul.


Vaja läheb:
1 baklažaan
1-2 väikest punast sibulat
4 küüslauguküünt
1 punane paprika
1 roheline paprika
1 kollane paprika
1 suvikõrvits
4 küpset tomatit või 400 g purustatud tomateid
(Kasutasin purustatud tomateid.)
Vahemere ürdisegu või kuivatatud basiilikut, tüümiani, punet, rosmariini,fenkoliseemneid jmt.
Värskeid ürte (nt basiilikut, tüümiani, punet,
rosmariini) Vali omale 1-2 meeldivaimat.
sool, pipar
Enne ahjupanemist
Valmistamine:
Kalla purustatud tomatid või koorteta hakitud värsked tomatid ahjuvormi põhja. Lisa hakitud küüslauk ja sibul. Sega! Lisa soola, pipart ja Vahemere ürdisegu. Lisa värskeid hakitud vürtse ning sega. Lõika juurviljadest kettad ning laota need tomatite peale. Raputa peale veidi soola ja pipart. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga. Hoia 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Ahjust tulnud roog
Kuna ma kasutasin üpriski väikest vormi, jäi mul igast juurviljast pool alles.  Minu vormi diameeter on 20 cm.

No comments:

Post a Comment