Roheline supp kevadiseks keha puhastamiseks

Retsept pärineb ajakirjast Mari, mida ma juuksuris olles sirvida sain ning see on supp, mis mulle üldse ei meeldinud. Võib-olla häiris mind siin varsseller, täpselt ei tea, kuid kogu suppi me ära süüa ei suutnudki. Seega koostisosade poolest tundub see igati tervislik ja tore supp, kuid päriselt see nii tore ei olnud. Seega seda retsepti ma kahjuks ei soovita järele proovida.

Kogus: 3-4 portsjonit

1 spl oliiviõli või kookosrasva
1 küüslauguküüs
1 punane sibul
400 g brokoliõisikuid
2 varsselleri vart
600 ml vett
sool
pipar
100 g spinatilehti
poolest sidrunist pressitud mahl

Lisasin veele ka jahvatatud koriandrit ja vürtsköömenit.

Kuumuta poti põhjas õli. Lisa pressitud küüslauguküüs ja hakitud sibul ning kuumuta minut aega. Lisa brokoli ja pruunista mõned minutid. Vala peale vesi, maitsesta soola ja pipraga ning lase keema tõusta. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni brokoli on pehme. Sega juurde ka spinatilehed. Püreesta poti sisu ühtlaseks supiks. Maitsesta värske sidrunimahlaga.

Kevadised supid sparglist, sellerist, kapsast, spinatist, peedist, paprikast ja tomatist on eriti kasulikud pärast talveperioodi, sest nad on vitamiini- ja mineraalainete rikkad ning kergesti seeditavad. Kui soovid saada tõeliselt toitaineterikast suppi, kasuta ühel korral nii aed- kui ka juurviljade varsi, lehti, juuri ja vilju. Brokoli on hea kiudaineallikas, mis annab kiiresti täiskõhutunde ja on kergelt lahtistav. Brokoli sisaldab ka väävliühendeid, mis soodustavad toksiinide neutraliseerimist organismis ning nende väljutamist. 

Isegi see kiidulaul rohelisest supist ei pane mind seda rohkem sööma :D.


Comments