2,75 dl (160 g) toortatrajahu 7 muna
350 g kodujuustu (või naturaalset talukohupiima)
150 g mett või 100 g pruuni roosuhkrut
100 g rosinaid
50 g purustatud pähkleid (kreeka pähkel, metspähkel või mandel)
0,5 dl külmpressoliiviõli
1 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kurkumit
Allikas: RemedyWay
350 g kodujuustu (või naturaalset talukohupiima)
150 g mett või 100 g pruuni roosuhkrut
100 g rosinaid
50 g purustatud pähkleid (kreeka pähkel, metspähkel või mandel)
0,5 dl külmpressoliiviõli
1 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kurkumit
- Eralda munavalged kollastest - seejuures 2 munakollast pane eraldi.
- Lisa kohupiimale 100 g mett (või 70 g roosuhkrut), sool, vanillsuhkur ja 5 munakollast ning vahusta saumikseri või blenderiga. Sõelu hulka tatrajahu. Lisa küpsetuspulber, kurkum ja oliiviõli ning sega. Pese ja kuivata rosinad ning lisa koos kohupiimaga jahusegule.
- Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult ülejäänud tainaga.
- Vahusta 2 munakollast 50 g meega (või 30 g roosuhkruga) paksuks valgeks vahuks nagu koogelmoogel ja lisa purustatud pähklid.
- Vooderda 26-28 cm läbimõõduga ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala sisse tainas. Peale vala munakollasesegu pähklitega ja silu ühtlaselt laiali.
- Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Allikas: RemedyWay
Comments
Post a Comment