Banaanimuffinid

3 küpset banaani
1 klaas (200-250 ml) pruuni roosuhkrut
0,5 klaasi sulatatud kookosrasva
4-5 muna
1 tl sooda-sidrunhappe segu
2 klaasi riisijahu
kaneeli (soovi korral ka nelki ja värskelt jahvatatud kardemoni, mis sobivad eriti hästi jõulude ajal)

  • Sulata rasvaine, seejärel lisa veidi jahtunud rasvainele suhkur ja maitseained. Lase veidi jahtuda. 
  •  Tambi või blenderda banaanid püreeks nii, et moodustuks ühtlane tükkideta mass. Lisa banaanipüreele munad, klopi kergelt vahule. 
  • Lisa rasvainesegu banaanipüreele.
  • Sega jahu sooda-sidrunhappeseguga ning lisa taignale. 
  • Vala saadud segu muffinipanni pesadesse.
  • Küpseta 190 kraadi juures u 25-35 minutit (kuni peale tuleb krõbe kuubik ja testpulgale, nt hambaork, ei jää enam tainast).
Retsept: Kadri Põlder

Comments