Kõrvitsa-porgandipüreesupp

Vürtsikas ja tervisest pakatav kõrvitsa-porgandipüreesupp

1 kg kooritud, seemnetest eemaldatud kõrvitsat800 g kooritud porgandit
¼ tassi oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
1 hakitud punane sibul
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kurkumit
¼ tl jahvatatud cayenne pipart või ½ tl, kui soovid vürtsikamat tulemust
natuke soola
natuke pipart
4 tassi vett
½ tassi kookoskoort

Serveeri kõrvitsaseemnetega.

1. Eelkuumuta ahi 220 kraadi juurde.
2.Lõika kõrvits ja porgand kuubikuteks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala üle vähese oliiviõliga ning raputa peale soola ja pipart.
3. Küpseta ahjus, kuni köögiviljad on kuldsed ja pehmed, umbes 30-35 minutit.
4. Seejärel pane potti vesi ning ahjus valminud köögiviljad, lisa purustatud küüslauk ja hakitud sibul. Maitsesta vesi.
5. Kata pott kaanega ning keeda õrnalt umbes 25 minutit.
6. Eemalda pott tulelt ja püreesta saumiksriga ühtlaseks. Lisa kookoskoor ja sega.
Ongi valmis :)



Comments