Monday, June 13, 2016

Kõrvitsapott

  • 1 pikliku kujuga muskaatkõrvits
  • soola, pipart, oliiviõli
  • 100 g küpsetatud kanaliha
  • 1 spl värsket tüümiani, peeneks hakituna
  • väike peotäis päevalilleseemneid, eelnevalt pannil röstitud
  • 1 dl kookospiima
  • 2 muna
  • Kana maitsestamiseks kurkumi ja Vahemere ürdisegu.

Lõika kõrvits pikuti pooleks ning kraabi mõlemalt poolelt söömiseks kõlbmatu sisu välja. Maitsesta kõrvitsa lõikepool soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta grill-režiimil 200 kraadi juures seni, kuni sisu on juba ilusti pehme.

Samal ajal kui kõrvits on ahjus, prae pannil väikesteks tükkideks hakitud kanafilee. Maitsesta Vahemere ürdisegu ja kurkumiga.

Kui kõrvits on ahjus pehmeks muutunud, siis kraabi kahvliga mõlematelt kõrvitsapoolikutelt sisu korralikult lahti. Sega kausis kana, kookospiim, tüümian ja röstitud päevalilleseemned. Jaota segu kõrvitsatele. Tee kõrvitsa keskele pisike süvend ning löö sellesse muna (jälgi, et munakollane jääks terveks). Seejärel tõsta kõrvitsad ettevaatlikult uuesti ahju küpsema. Küpseta grill-režiimil seni, kuni muna on korralikult hüübinud. Enne serveerimist piserda peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga.

Retsept: www.linnuliha.ee


No comments:

Post a Comment