Läätsed äratavad unise seedimise. Koos kapsasalatiga tõmbab läätsepikkpoiss seedimise tõeliselt käima. Tugev ja tummine lääts on rakkude kasvataja ja uuendaja. Vanad eestlased sõid tihti läätsi, valgurikkad läätsed andsid talutöödeks piisavalt rammu. Lääts annab stabiilsust, sest läätsetoit annab energiat pika aja jooksul ja hoiab veresuhkru taset ning kogu ainevahetust tasakaalus.
300 g punaseid läätsi
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
1/2 bataati
2 suuremat porgandit
3 spl tomatipastat
3 muna
Prantsuse ürdisegu (Santa Maria)
sool
pipar
Keeda läätsed vastavalt pakil olevale juhisele (tavaliselt u 10 minutit). Haki sibul ja küüslauk, riivi porgand ja bataat. Kuumuta pannil sibulat, küüslauku, bataati ja porgandit kuni need on pehmed. Võta pann tulelt ja lisa tomatipasta ning maitsesta soola, pipra ja ürdiseguga. Kalla läätsed ja porgandisegu kokku. Lisa lahtiklopitud munad ning sega ühtlaseks massiks. Läätsepikkpoisi jaoks pane tainas keeksivormi. Kuna mul keeksivormi ei ole, siis kasutasin muffinipanni. Küpseta 200 kraadi juures u 35 minutit.
Allikas: Holistika Instituut/Marina Eberth
300 g punaseid läätsi
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
1/2 bataati
2 suuremat porgandit
3 spl tomatipastat
3 muna
Prantsuse ürdisegu (Santa Maria)
sool
pipar
Keeda läätsed vastavalt pakil olevale juhisele (tavaliselt u 10 minutit). Haki sibul ja küüslauk, riivi porgand ja bataat. Kuumuta pannil sibulat, küüslauku, bataati ja porgandit kuni need on pehmed. Võta pann tulelt ja lisa tomatipasta ning maitsesta soola, pipra ja ürdiseguga. Kalla läätsed ja porgandisegu kokku. Lisa lahtiklopitud munad ning sega ühtlaseks massiks. Läätsepikkpoisi jaoks pane tainas keeksivormi. Kuna mul keeksivormi ei ole, siis kasutasin muffinipanni. Küpseta 200 kraadi juures u 35 minutit.
Allikas: Holistika Instituut/Marina Eberth
Comments
Post a Comment