Thursday, June 2, 2016

Lillkapsa-hakklihavorm

600 g lillkapsast
500 g kodust või kalkuni hakkliha
200 g riivjuustu
100 g rohelist sibulat
200 ml kohvikoort (kasutasin kreemjat kookospiima)
1 klaas piima (kasutasin pool klaasi vett)
3 muna
hakklihamaitseaine
sool
pipar
natuke võid

Keeda puhastatud lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuumuta hakkliha pannil õlis läbi. Maitsesta hakklihamaitseainega. Valmista segu lahtiklopitud munadest, piimast ja kohvikoorest (Mina kasutasin mune, kookospiima ja vett). Maitsesta munasegu soola ja pipraga. Määri ahjuvorm võiga ja lao pool lillkapsa kogusest vormi põhja, aseta teise kihina hakkliha, siis roheline sibul ja pool riivitud juustust. Järgmiseks kihiks lao ülejäänud lillkapsas. Vala üle muna-kooreseguga ja ülejäänud riivitud juustuga. Soovi korral raputa peale võitükikesi (Mina seda ei teinud). Kata vorm fooliumiga ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta helekollase värvuseni.

Kasutasin ahjuvormi suurusega 30 cm x 21 cm.

Retsept: www.looduspere.ee

No comments:

Post a Comment