Thursday, June 23, 2016

Šokolaadibrownie

Brownie on üks mu lemmikkookidest.



250 g tumedat šokolaadi
250 g võid
300-400 g rafineerimata roosuhkrut
2 spl piima
8 muna
4 spl nisu-, rukki- või riisijahu
200 g Kreeka pähkleid

Kogused on mõeldud ühe ahjuplaaditäie jaoks. 



Haki või ja šokolaad tükkideks ning sulata madalal kuumusel paksupõhjalises potis või vesivannil. Sega piim ja suhkur sulanud šokolaadi-või segu hulka. Lisa ükshaaval munad, segades muna taignaga ühtlaseks enne, kui järgmise lisad. Seejärel sega hulka jahu ja hakitud Kreeka pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi või -plaadile ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.

1 comment:

  1. Ekstra hea ja šokolaadine, viis keele alla. Eriti mõnusa noodi andsid koogile hamba vahel krõmpsuvad kreeka pähklid. Ei olnud väga magus, kuid šokolaadi maitse oli väga intensiivne. Ainult kiidusõnad, kniks ja kummardused kokale ja autorile!

    ReplyDelete