Hapendatud paprika tšillipipraga

Retsept on mõeldud 1-liitrisele purgile. Mul oli vaid 500 ml purk, seega jagasin kogused kahega. Minul mahtus pooleliitrisesse purki umbes pool punast ja pool kollast paprikat, aga mul olemasolevad paprikad olid ka väga suured. 

1-liitrise purgi jaoks: 
4-5 eri värvi paprikat, lõika pikemateks ribadeks
3 küüslauguküünt, paksudeks seibideks lõigatud
4 salveilehte
1 värske tšillipipar, rõngasteks lõigatud
1 spl sinepiseemneid
1 liiter vett
2 spl jämedat soola

  1. Pese liitrine purk kuuma vee ja nõudepesuvahendiga puhtaks. 
  2. Aseta paprikaribad tihedalt purki ning puista vahele tšillipiprarõngaid, salveilehti ja sinepiseemneid - jäta 5 cm purgi äärest vabaks. 
  3. Aja vesi keema ja lisa sool. Sega soola lahustumiseni ja lase pisut jahtuda.
  4. Vala soolvesi paprikatele - need peavad olema üleni kaetud. 
  5. Kata paprikad väikese taldrikuga, mis purgiavast läbi mahuks. 
  6. Aseta taldrikule puhas raskus, mis takistab paprikaid veepinnale tõusmast. (Mina raskust ei kasutanud)
  7. Kanna hoolt, et paprikad oleksid kogu aeg soolveega kaetud. 
  8. Aseta purk kaussi, et üle ääre voolavat vett kinni püüda. 
  9. Kata purgiava suure taldriku või rätikuga. (Mina keerasin väikese taldriku tagurpidi purgi peale).
  10. Lase purgil seista toatemperatuuril 2-3 päeva (pigem soojemas kui jahedamas ruumis), koori ära tekkida võiv vaht.
  11. Maitse paprikaid - kui on juba tunda head hapukat maitset, sulge purk kindla kaanega ja pane külmkappi (tavaliselt 3. või 4. päeval).
Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit. Ehe ja tervendav". 

Comments