Retsept on mõeldud 3-liitrisele purgile. Mul oli vaid 680 ml purk, seega vähendasin kõiki koguseid neljandiku võrra (jagasin kogused neljaga ja jälgisin, et asi oleks loogiline). Minul mahtus purki neli kurki.
3-liitrise purgi jaoks:
1-2 peotäit tillivarsi
6 küüslauguküünt, paksudeks seibideks lõigatud
6 mustsõstralehte, käte vahel natuke hõõrutud
umbes 1,5 kg väikseid kurke
1,5 liitrit vett
3 spl jämedat soola
1-2 peotäit tillivarsi
6 küüslauguküünt, paksudeks seibideks lõigatud
6 mustsõstralehte, käte vahel natuke hõõrutud
umbes 1,5 kg väikseid kurke
1,5 liitrit vett
3 spl jämedat soola
- pane kurgid paariks tunniks külma vette likku.
- Pese kolmeliitrine purk kuuma vee ja nõudepesuvahendiga puhtaks.
- Laota põhja tillivarsi, küüslauku ja mustsõstralehti.
- Võta kurgid veest välja ja lõika otsad ära.
- Aseta kurgid tihedalt purki, kuni see on peaaegu täis - jäta 5 cm purgi äärest vabaks.
- Aja vesi keema ja lisa sool. Sega, kuni sool on lahustunud ja lase pisut jahtuda.
- Vala soolvesi kurkidele. Kurgid peavad olema kaetud.
- Kata kurgid väikese taldrikuga, mis purgiavast läbi mahuks.
- Aseta taldrikule puhas raskus, mis takistab kurke pinnale tõusmast. (Mina raskust ei lisanud.)
- Kanna hoolt, et kurgid oleksid kogu aeg soolveega kaetud. Vajadusel keeda vett juurde, lahusta selles vastav hulk soola, jahuta vesi parajaks ja lisa purki.
- Vajadusel aseta purk kaussi, et üle ääre voolavat vett kinni püüda.
- Kata purgiava suure rätiku või suure taldrikuga. (Mina keerasin väikese taldriku tagurpidi purgi peale.)
- Lase purgil toatemperatuuril seista 2-3 päeva (pigem soojemas kui jahedamas ruumis), aeg-ajalt koori ära tekkida võiv vaht.
- Maitse kurke - kui on juba tunda head hapukat maitset, sulge purk kindla kaanega ja pane külmkappi (tavaliselt 3. või 4. päeval).
Comments
Post a Comment