Lihtne gluteeni- ja laktoosivaba maius, mida kuumal suvepäeval nautida.
⅔ klaasi vees leotatud India pähkleid (kasutasin 200 ml klaasi)
400 g kookospiima
noaotsaga vanilliseemneid (panin vanillisuhkrut)
näpuotsaga soola
1 sl kakaopulbrit
1 sl mett
marju, toormoosi (nt maasikad ja mustsõstrad ning suhkruvaba maasikatoormos)
Töödelge vees leotatud India pähklid ja kakaopulber kannmikseris, kuni moodustub ühtlane mass. Kallake kastrulisse. Lisage kookospiim, vanilliseemned, pisut soola ning kuumutage aeg-ajalt segades madalal tulel u 30 minutit. Laske segul jahtuda ja viimaks lisage 1 sl mett. Soovi korral võib desserdi sisse siiruviiruliselt segada toormoosi. Hoidke sügavkülmas või tavakülmikus. Kõige meeldivam konsistents on magustoidul 3–4 tunni möödumisel.
Tummisema tulemuse saamiseks soovitan rohkem pähkleid kasutada.
Retsept pärineb maakodu.ee-st, autor on Kärri Jürisson.
⅔ klaasi vees leotatud India pähkleid (kasutasin 200 ml klaasi)
400 g kookospiima
noaotsaga vanilliseemneid (panin vanillisuhkrut)
näpuotsaga soola
1 sl kakaopulbrit
1 sl mett
marju, toormoosi (nt maasikad ja mustsõstrad ning suhkruvaba maasikatoormos)
Töödelge vees leotatud India pähklid ja kakaopulber kannmikseris, kuni moodustub ühtlane mass. Kallake kastrulisse. Lisage kookospiim, vanilliseemned, pisut soola ning kuumutage aeg-ajalt segades madalal tulel u 30 minutit. Laske segul jahtuda ja viimaks lisage 1 sl mett. Soovi korral võib desserdi sisse siiruviiruliselt segada toormoosi. Hoidke sügavkülmas või tavakülmikus. Kõige meeldivam konsistents on magustoidul 3–4 tunni möödumisel.
Retsept pärineb maakodu.ee-st, autor on Kärri Jürisson.
Comments
Post a Comment