Kukeseene-koorekaste mustikatega

1 hakitud sibul
500 g kukeseeni, puhastatud ja tükeldatud
oliiviõli
paar näpuotsatäit kuivatatud tüümiani
400 ml vahukoort

1 peotäis petersellilehti, hakitult
soola ja pipart
240 ml mustikaid

Kogused on mõeldud viiele. Kuna ma soovisin vähem teha, siis vähendasin kõiki komponente poole võrra. Nii tuli umbes kolm portsjonit.

  • Prae sibulat ja seeni oliiviõlis, kuni vedelik on aurustunud. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Lisa tüümian ja sega.
  • Lisa vahukoor ning keeda keskmisel kuumusel, kuni koor on paksenenud. 
  • Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga 
  • Lisa petersell ja sega.
Serveeri täisterapasta või kinoaga. Puista mustikad peale alles lõpus, siis nad ei lähe katki.

Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit. Ehe ja tervendav". 

Comments