Maasikamaius

Järjekordne külmkapimaiustus.

Põhi:
10 Digestive küpsist
2 spl suhkrut
75 g võid

Täidis:
1 pakk (91 g) vanillikreemipulbrit (Ekströms)
4 dl piima
1,5 dl vahukoort
maasikaid ( ja soovi korral natuke mustsõstraid või mustikaid)

Purusta küpsised, sega suhkru ja sulatatud võiga. Kata 24 cm läbimõõduga pirukavormi (kuna mul pirukavormi ei ole, siis kasutasin tavalist koogivormi) põhi ja ääred küpsiseseguga. Pane see täidise valmistamise ajaks külma. Vahusta vanillikastmepulber piimaga ja hoia 10 minutit külmkapis Vahusta koor ja sega vanillikreemiga, pane külma. Vahetult enne serveerimist laota kreem koogile. Pane peale poolitatud või sektoriteks lõigatud maasikad. Kaunistamiseks võid lisada ka melissilehti.


Tõsta kook lusikaga väikestesse kausikestesse või taldrikule, sest nagu päris kooki seda panna ei õnnestu. Maasikamaius on parim valmistamispäeval.

Allikas: ajakiri Kodukiri

Comments