Olen tagasi Ragne Värgi lainel ja katsetan tema loomingut.
2 dl odrakruupi
0,5 sibulat (panin 1 terve punase sibula)
1 dl veini (kasutasin valget veini)
u 7 dl vett
200 g keedetud peeti, riivituna
150 g toorjuustu (maitserohelisega)
soola, pipart
Loputa kruubid korralikult voolava vee all puhtaks. Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa segades juurde kruubid. Prae kruubid korralikult läbi. Seejärel vala juurde vein ning hakka jaohaaval juurde lisama vett. Vett lisa alguses niipalju, et kruubid oleks kaetud, kui see aurustub, lisa järgmine sorts vett. Korda tegevust seni, kuni kruubid on juba meeldivalt pehmed. Vahetult enne viimase veekoguse lisamist sega juurde riivitud peet ning maitsesta soola-pipraga. Kõige lõpuks sega sisse toorjuust, viimane peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.
Allikas: www.kokkama.ee
2 dl odrakruupi
0,5 sibulat (panin 1 terve punase sibula)
1 dl veini (kasutasin valget veini)
u 7 dl vett
200 g keedetud peeti, riivituna
150 g toorjuustu (maitserohelisega)
soola, pipart
Loputa kruubid korralikult voolava vee all puhtaks. Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa segades juurde kruubid. Prae kruubid korralikult läbi. Seejärel vala juurde vein ning hakka jaohaaval juurde lisama vett. Vett lisa alguses niipalju, et kruubid oleks kaetud, kui see aurustub, lisa järgmine sorts vett. Korda tegevust seni, kuni kruubid on juba meeldivalt pehmed. Vahetult enne viimase veekoguse lisamist sega juurde riivitud peet ning maitsesta soola-pipraga. Kõige lõpuks sega sisse toorjuust, viimane peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.
Allikas: www.kokkama.ee
Comments
Post a Comment