250 g suuri porgandeid
250 g väiksemaid kartuleid
100 ml vahukoort
150 ml hapukoort
2 muna
soola ja pipart
7 näpuotsatäit värskelt riivitud muskaatpähklit
80 g jämedalt riivitud Grana Padano juustu
20 g jämedalt hakitud sarapuupähkleid
Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit, Ehe ja tervendav".
250 g väiksemaid kartuleid
100 ml vahukoort
150 ml hapukoort
2 muna
soola ja pipart
7 näpuotsatäit värskelt riivitud muskaatpähklit
80 g jämedalt riivitud Grana Padano juustu
20 g jämedalt hakitud sarapuupähkleid
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Harja (mina koorisin) kartulid ja porgandid puhtaks ning viiluta õhukeselt. Porgandid viiluta diagonaalis, nii saab porgandi pind suurem ja köögiviljaviilud jäävad enam-vähem ühesuurused.
- Klopi munad vahukoore ja hapukoore segus lahti. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
- Määri pirukavorm võiga ning lao porgandi- ja kartuliviilud vaheldumisi nagu katusekivid ringiratast.
- Vala koore-munasegu köögiviljadele.
- Puista peale riivitud juust ja hakitud pähkel.
- kata vorm küpsetuspaberiga (mina katsin fooliumiga) ja küpseta 30 minutit. (Isiklikult arvan, et oleks vaja 40-45 minutit küpsetada, kuna mul jäid köögiviljad krõmpsuvad).
- Võta küpsetuspaber ära ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni gratään on kuldne.
Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit, Ehe ja tervendav".
Comments
Post a Comment