Porgandi-kartuligratään

250 g suuri porgandeid
250 g väiksemaid kartuleid
100 ml vahukoort
150 ml hapukoort
2 muna
soola ja pipart
7 näpuotsatäit värskelt riivitud muskaatpähklit
80 g jämedalt riivitud Grana Padano juustu
20 g jämedalt hakitud sarapuupähkleid

  • Kuumuta ahi 200 kraadini.
  • Harja (mina koorisin) kartulid ja porgandid puhtaks ning viiluta õhukeselt. Porgandid viiluta diagonaalis, nii saab porgandi pind suurem ja köögiviljaviilud jäävad enam-vähem ühesuurused.
  • Klopi munad vahukoore ja hapukoore segus lahti. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
  • Määri pirukavorm võiga ning lao porgandi- ja kartuliviilud vaheldumisi nagu katusekivid ringiratast.
  • Vala koore-munasegu köögiviljadele.
  • Puista peale riivitud juust ja hakitud pähkel.
  • kata vorm küpsetuspaberiga (mina katsin fooliumiga) ja küpseta 30 minutit. (Isiklikult arvan, et oleks vaja 40-45 minutit küpsetada, kuna mul jäid köögiviljad krõmpsuvad).
  • Võta küpsetuspaber ära ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni gratään on kuldne. 

Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit, Ehe ja tervendav".

Comments