Rosolje Polli moodi

Vegetaarne rosolje kuuele.

4 peeti, koorega või kooritult keedetud
2 kartulit, koorega või kooritult keedetud
3 muna, kõvaks keedetud
1 õun, südamik eemaldatud, kooritud ja hakitud väikesteks tükkideks
3 hapukurki, väikesteks tükkideks hakitud
1 punane sibul, peeneks hakitud
1 sidruni mahl
500 g hapukoort
1-2 tl sinpeit
soola ja pipart

  • Kui keetsid koos koorega, siis koori jahtunud peet, lõika kuubikuteks ja tõsta suurde kaussi. 
  • Kui keetsid koos koorega, siis koori jahtunud kartulid, lõika kuubikuteks ja lisa peedile. 
  • Koori ja haki munad ning lisa kaussi. 
  • Lisa õun ja sibul.
  • Lisa sidrunimahl, hapukoor ja sinep ning sega hästi läbi. 
  • Maitse salatit - kui see vajab natuke soolast ja haput juurde, siis lisa veidi hapukurkide soolvett.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Lase enne serveerimist vähemalt tund aega külmas seista.  
Retsept pärineb Marika Blossfeldti raamatust "Tervislik toit. Ehe ja tervendav".

Comments