Aroonia-õunamoos

Tegin oma elu esimese moosi. Nädalavahetusel peab kindlasti pannkooke tegema, et minu katsetus ära tarbida. Maitse poolest on moos nagu moos ikka. Õun pehmendab arooniaid ning suhkur teeb magusaks, seega julgen arooniamoosi soovitada. Plaanis on katsetada ka arooniamahla tegemist, aga seda kuu lõpu poole, kui marju juba rohkem on.

Vaja läheb: 1 kg värskeid arooniaid, 100 ml sidrunimahla, 250 g suhkrut, 100 g
moosisuhkrut, 2 õuna, 200 ml vett. Mina moosisuhkrut ei kasutanud, panin ainult rafineerimata roosuhkrut.

Kogus: kaks 0,5-liitrist purki

Valmistamine: Pane potti sidrunimahl, pool veest ning arooniad. Keeda marju madalal tulel umbes 30-35 minutit. Samal ajal pese õunad kuuma vee all, et eemaldada vaha ning haki nad koos koorega kuubikuteks. Pane teise potti ülejäänud vesi ning keeda õunu, kuni need on täiesti pehmed. Siis lükka õunad läbi peene sõela, et eemaldada koor ja seemned. Kui arooniad on ka pehmeks keenud, lisa suhkur ja õunapüree. Lase moos keema, koori pealt ära vaht. Umbes 15-20 minuti pärast peaks moos olema piisavalt paks, et purki panna.

Moosi retsept pärineb Õhtulehest.

Comments