Banaanileib

Kasutasin täna esmakordselt oma uhiuut leivavormi. Vorm on tore ja banaanileivale olid mul vist liiga suured ootused. Küpsetis on pisut kuiv, eelistaksin mahlasema tekstuuriga leiba/keeksi. Võimalik, et banaanid ei olnud piisavalt küpsed. Arvan, et päris pehmete ja väga küpsete banaanidega oleks küpsetis parem. Küll aga oli see siiski väärt katsetus ja leivavorm sai rõõmsalt sisse õnnistatud.


Mida vaja?
125 g kookosjahu
4 muna
4 kooritud ja küpset banaani (mida küpsemad, seda parem)
100 g Kreeka pähkleid
80 g kookosõli
50 g mett
1 tl küpsetuspulbrit või sooda-sidrunhappesegu (ise kasutasin viimast)
1 tl kaneeli
1 tl meresoola
võid vormi määrimiseks

Kuidas teha?
Soojenda ahi 180 kraadini. Sega omavahel kookosjahu, küpsetuspulber (või sooda-sidrunhappesegu), kaneel, meresool ja hakitud Kreeka pähklid.  Purusta kahvliga või blenderda banaanid püreeks. Lisa kookosjahusegule purustatud banaanid, munad, kookosõli ja mesi. Kui mesi on tahke, siis sulata see vedelaks. Sega ühtlaseks massiks. Määri vorm võiga. Küpseta ahjus 50-60 minutit, kuni kuldpruuni
värvuseni.

Allikas: Fitlap.ee

Comments