Kartuli-seenesalat

5-6 kartulit
250 g šampinjone
Natuke värsket või konserv-ananassi
Salatisegu Mesclum 100 g: punane ja roheline lollo, rukola, mangold, lehtpeet, punane ja roheline mizuna, punane ja roheline tatsoi, punane acetosa, curly cale
Sool ja pipar
Oliiviõli
Natuke sidrunimahla
Portsjoneid: kolm

Kuidas teha krõbedaid kartuleid: Selleks, et, kartuliviilud tuleksid krõbedad, hoia kartuleid külmas vees umbes 0,5 kuni 1 tundi. Hoidmise aeg sõltub sellest, kui vana on kartul, mida vanem kartul, seda vähem peab leotama. See on vajalik, et vabaneda liigsest tärklisest, mis ei anna kartulile krõbedust ja maitset. Pärast patsuta salvrätikus või käterätikus kartuliviilud kuivaks. Mina hoidsin kartuleid ahjus grillirežiimil u 45 minutit.

Salati valmistamine: Viiluta kartulid, hoia külmas vees ja seejärel laota ahjuplaadile (määri ahjuplaat enne võiga). Maitsesta soola ja pipraga või mõne kartulimaitseainega. Hoia ahjus umbes 45 minutit. Lõika seened pooleks, piserda üle õliga ning hoia ahjus 15 minutit. Kui kartulid ja seened on valmis, pane need kõrvale jahtuma. Laota salat kaussi, pigista peale natuke sidrunimahla, lisa soola ja pipart - sega! Lisa 2-3 supilusikatäit õli ja sega. Sega sisse ananassitükid, kartulid ja seened.

Head isu!

Salati algne idee pärineb Bonduelle veebist, mille kohandasin endale natuke sobivamaks. 

Comments