Porgandikeeks

Ragne Värk on jälle ühe väga hea retseptiga hakkama saanud. Ma olen elevuses oma uue leivavormi üle ja nüüd on vaja järjest teha küpsetisi, mis leiavad oma koha just leivavormis. Tegin viimati banaanileiba ja kui võrrelda porgandikeeksi banaanileivaga, siis eelistaksin porgandikeeksi.

250 g porgandeid
4 dl kookoshelbeid
1 banaan
75 g päevalilleseemneid
50 g kuivatatud datleid
3 muna
50 g sulatatud võid
1 tl kaneeli
75 g rosinaid

Koori ja riivi porgandid (jämedama riivipoolega). Jahvata kookoshelbed peeneks. Selletarbeks kasutasin vana kohviveskit. Mikserda omavahel banaan, päevalilleseemned ja datlid. Selle püree saamiseks kasutasin saumiksrit. Lisa saadud püree porganditele. Pane juurde ka ülejäänud ained ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud (keeksi)vormi ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit kuni tund. Küpsetuspaberit ma ei kasutanud, määrisin vormi võiga kokku.


Comments