Soe kalkunisalat

See retsept on pärit Ardi Ravalepiku repertuaarist. Salatit on lihtne ja üpriski kiire valmistada.

500 g kalkunifileed
500 g kartulit
1 punane paprika
2 tomatit
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
2 spl oliivõli
Peotäis värsket basiilikut
Kalkuni maitsestamiseks kasutasin soola, pipart, kurkumit ja Vahemere ürdisegu.

Lõika kalkun suupärasteks tükkideks. Lõika tomatid sektoriteks ja sibul viiludeks. Tükelda paprika ja küüslauguküüs. Pane kartulid keema või auruta. Samal ajal kuumuta pannil 1 spl õli  ning pruunista seal kalkunifileekuubikud. Maitsesta soola ja pipraga. Mina lisasin ka kurkumit ja Vahmere ürdisegu. Tõsta kalkun kõrvale ootama. Kuumuta pannil 1 spl õli ja lisa paprika, tomatid, sibul ja küüslauk.
Kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit. Lase köögiviljadel paar minutit jahtuda. Haki keedetud kartulid ja lisa koos hakitud basiilikuga salati hulka. Sega salat ilusti läbi ja serveeri kohe.


Soovi korral võid lisada salatile kodust majoneesi, mille tegemine ei ole müstiliselt keerukas. Olen ühe korra proovinud, aga panin liiga palju sinepit. Järgmisel korral katsetan uuesti ja kui juba paremini välja tuleb, siis lisan retsepti ka siia. Koguseliselt on see salat mõeldud umbes neljale inimesele.

Comments