Bounty ruudud

Bounty šokolaad meeldis mulle kunagi väga ja sellepärast jäi mulle silma ka see Umamist pärinev retsept. Küll aga otsustasin seda natuke täiendada ja omale sobivamaks vormida.

400 ml kookosjahu
100 ml kookoshelbeid
200 ml külmpressitud kookosõli
80-100 ml agaavisiirupit või 1-2 spl mett
1 spl vanilliekstrakti (soovi korral)
200 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega)

Sega kokku kookosjahu, kookoshelbed, sulatatud kookosõli, agaavisiirup ja vanilliekstrakt. Kata umbes 20x20 cm vorm (kasutasin 24x24 cm vormi) küpsetuspaberiga ja laota saadud segu vormi sisse. Suru ühtlase kihina see vormi põhjale. Tõsta vorm 30 minutiks külmikusse tahenema. Sulata veevannil šokolaad, laota vedel šokolaad ühtlase kihina tahkunud kookoskihi peale. Tõsta kook veel  tunniks külmikusse, kuni šokolaad on tahkunud. Enne ruutudeks lõikamist lase u 5-10 minutit toatemperatuuril seista ja lõika siis pika terava noaga ruutudeks. Hoia serveerimiseni külmikus.
 Päris üks ühele see Bountyga ei maitse, kuid on siiski hea vahepala. Soovitan!

Comments