Monday, September 5, 2016

Frittata

1 spl oliiviõli
1/2 sibulat
150 g punast kapsast
250 g lehtkapsast
1 kollane või punane paprika
6 muna
natuke värskeid või kuivatatud maitsetaimi, nt oregano, basiilik

  • Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. 
  • Haki sibul, kapsad ja paprika. 
  • Klopi munad lahti.  
  • Vala pannile õli ning lisa sibul. Hauta, kuni sibul hakkab pehmenema. 
  • Lisa kapsas ja kuumuta u 3 minutit. 
  • Lisa lehtkapsas ja paprika. 
  • Kuumuta, kuni lehtkapsas närbub.
  • Maitsesta munamass soola ja pipraga, soovi korral lisa sinna kuivatatud basiilikut ja oreganot. 
  • Vala munamass pannile ja sega kiirelt läbi. 
  • Pane pann ahju ja lase küpseda, kuni munad hakkavad hüübima. 
  • Pane ahi grillifunktsiooni peale. 
  • Küpseta, kuni frittata on pealt kuldne. 

Rooga jätkub ilusti neljale inimesele. Frittata on mõnusalt toitev ja hea vaheldus tavalisele omletile. Muna söömine hommikusöögiks hoiab kõhu kenasti lõunani täis ja annab päevale põhilise stardi.

Frittatat on võimalik teha mitut moodi - piiranguid ei ole, lisa munale seda, mis kodus on ja mis endale meeldib. Proovi frittatat ka nt juustu, peekoni ja seentega.

No comments:

Post a Comment