Friday, September 9, 2016

Köögiviljapada hakklihaga

Kuna ma asusin täiskohaga töö kõrvalt koolipinki, siis lasin seekord oma ägedal elukal (loe: elukaaslasel) köögis toimetada. Valisin talle lihtsa panniroa, saatsin härrale retsepti ja ütlesin: "Tee ära!". Mees tegi, mis mees suutis. Roog tuli üpriski hea. Mina oleksin isiklikult lisanud ka kurkumit ja Vahemere ürdisegu vms, et hakkliha maitsekam oleks. Kuna retsept nägi ette vaid soola ja pipart, siis sellega härra piirduski. Üldine mulje oli hea vürtsikas ja mis peamine - retsept on jõukohane ka harvemini kokkavale inimesele.

350 g kalkunihakkliha (rinnalihast või kintsulihast)
soola, pipart
200 g porgandit
200 g suvikõrvitsat
200 g seeni
1 sibul
200 g paprikat
2-3 tšillikauna
400 g purustatud tomateid
kookosrasva või õli

Kuumuta pannil kookosrasv, lisa hakkliha ning prae pannil valmis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Tükelda porgand ja suvikõrvits peeneteks ribadeks, viiluta seened ja sibul õhukeseks. Tükelda paprika ja tšilli. Kuumuta pannil rasvaine ning lisa sibulaviilud ja porgandiribad. Minuti pärast lisa suvikõrvits, seened, paprika ja tšilli. Kuumuta keskmisel kuumusel mõned minutid, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa purustatud tomatid ning lase madalal kuumusel podiseda paar minutit. Kõige viimasena lisa segades juurde eelnevalt praetud hakkliha.

Allikas: kokkama.ee


No comments:

Post a Comment