Manhattani juustukook

Nami-Nami algne koogiretsept sai Kätrin Maidla käe all väikese uuenduse ja nii sündis Manhattani juustukook ehk tõeline klassika. See on traditsiooniline juustukook, mis ei ole eriti magus, kuid see-eest sametiselt kreemjas. Kooki peaks tegema 26 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis, seega jagub seda vähemalt 12 maiustajale.

Põhi:
12 tk Digestive-küpsiseid
50 g sulatatud võid

Täidis:
600 g (Philadephia) toorjuustu (mitte light)
85 g suhkrut
3 muna
2 tl vaniljesuhkrut

Kate:
500 g 20% hapukoort
2 sl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

Pane lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsise-või puru niiskete kätega vormi põhja nii, et tekib ka väike serv koogi küljele. Pane põhi külmkappi tahenema.

Valmista täidis, segades miksriga kõik ained. Kasuta madalat kiirust. Et kõik korralikult seguneks, peaksid täidise koostisosad olema toatemperatuuril. Küll aga mina võtsin külmkapist ja sain ilusti hakkama.

Vala täidis vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuni mass on keskelt enam-vähem hüübinud. Et kook ei praguneks, aseta ahju küpsemise ajaks kauss veega.

Valmista kate segades hapukoor ja suhkrud. Vala ettevaatlikult küpsenud koogile ja pista 6 minutiks 230-kraadisesse ahju.

Keera ahi välja ja lase ahjus tund aega jahtuda. Seejärel lase koogil üleöö jahedas täielikult jahtuda.

Serveeri maasika-mündi või maasika-balsamico salatiga. Mina piirdusin maasikatega :)

Comments