Sügis on kohal ja vihmaste ilmadega jõudsid kohale ka esimesed õunad. Ma olen kunagi ühe korra elus õunakooki teinud, kuid see ei õnnestunud just hästi. Seekord julgesin taaskord proovida, ka retsept tundus usaldusväärne, kuna autorgi on juba sümpaatia suutnud tekitada. Seega hakkasin pihta. Päris klassikaline see õunakook ei ole, kuna nisujahule ja suhkrule on kasutatud alternatiive, aga siiski võrdväärne vana hea õunakoogiga. Soovitan proovida.
100 g päevalilleseemneid
3 muna
50 g kookospalmisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 õuna
kaneeli (pealeraputamiseks)
Rösti päevalilleseemneid kuival pannil, kuni need (vähemalt osaliselt) kerge jume saavad. Seejärel jahvata seemned peeneks jahuks (Kasuta selleks kohviveskit). Lase saadud jahul korralikult jahtuda. Vahusta munad suhkruga korralikult vahule. Sega seemnejahu ja küpsetuspulber omavahel ja lisa ettevaatlikult segades munasegule. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (ø 22 cm). Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õhukesteks viiludeks. Laota õunad koogile ja raputa kergelt peale kaneeli. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit või seni, kuni kooki torgatud puutikk puhtaks jääb.
Retsept: Ragne Värk
100 g päevalilleseemneid
3 muna
50 g kookospalmisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 õuna
kaneeli (pealeraputamiseks)
Rösti päevalilleseemneid kuival pannil, kuni need (vähemalt osaliselt) kerge jume saavad. Seejärel jahvata seemned peeneks jahuks (Kasuta selleks kohviveskit). Lase saadud jahul korralikult jahtuda. Vahusta munad suhkruga korralikult vahule. Sega seemnejahu ja küpsetuspulber omavahel ja lisa ettevaatlikult segades munasegule. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (ø 22 cm). Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õhukesteks viiludeks. Laota õunad koogile ja raputa kergelt peale kaneeli. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit või seni, kuni kooki torgatud puutikk puhtaks jääb.
Retsept: Ragne Värk
Comments
Post a Comment